BRODERIE
Borduring is een ambachtelijke techniek waarbij uw logo rechtstreeks op het artikel wordt gestikt.
Deze techniek is mogelijk op allerhande soorten kledij en heeft een aantal voordelen: zo creëert deze personalisering een volume-effect en mag geborduurde kleding op een hogere temperatuur gewassen worden dan bedrukte kledij.

Borduring is arbeidsintensiever en impliceert een ietwat langere levertermijn, maar geeft een professionele, kwalitatieve uitstraling aan uw kledij. Deze techniek wordt gebruikt op kledij zoals jassen, polo's, sweaters, mutsen, ...
 

Borduren van logo's


Om logo’s te borduren moeten we eerst een borduurprogramma van het logo maken. Het proces verloopt in twee stappen: eerst wordt uw logo gedigitaliseerd en omgezet in programmataal voor de borduurmachine. Dit is een omslachtig en erg nauwkeurig werk dat de uiteindelijke kwaliteit van het borduren bepaalt, maar eens deze omzetting gebeurd is, kunt u ze ook voor nabestellingen blijven gebruiken; het is een éénmalige kost. Eens deze omzetting gebeurd is, wordt uw logo op de te borduren stukken aangebracht. U kan dit programma dan later ook gebruiken voor andere bestellingen
 
 

Do's & Don'ts


Borduren kan nagenoeg op elke stof aangebracht worden. Er zijn toch enkele uitzonderingen die afhankelijk zijn van verschillende factoren samen. Daarom bekijken we elk project apart en adviseren we u de beste mogelijkheden om zo dicht mogelijk bij het gewenste resultaat te komen.
In de punten hieronder worden de belangrijkste regels opgesomd:
 • Te kleine tekst geeft een wanordelijk resultaat
 • De minimale hoogte van tekst is 5mm hoog.
 • Heel delicate/fijne stoffen (zijde) zijn heel moeilijk te borduren. Er is veel kans dat het borduurmachine er gaten in maakt.
 • Als men op (borst)zakjes borduurt moet men er mee rekening houden dat deze dicht worden geborduurd
 • Er kan niet over ritssluitingen geborduurd worden.
 • Het maximale te borduren (liggend) veld is 30 cm x 20 cm
 • De andere borduurramen (maximale formaten) zijn:
  • 6 cm x 4 cm
  • 10 cm x 10 cm
  • 16 cm x 13 cm
 
 

Aanlevering bestanden


Het meest courante bestandsformaat is een gevectoriseerd bestand van uw logo (meestal gemaakt in illustrator). Als u dit niet heeft is dit voor borduren geen meerkost!
Bestanden voor illustrator (logo’s, teksten, tekeningen): .ai, .eps (vanuit gevectoriseerd bestand opgeslagen), .pdf (vanuit gevectoriseerd bestand opgeslagen)
Bestanden voor photoshop (voor over te tekenen borduursel): .tiff, .jpg, .pdf, .psd, .eps, ..
Aanleveren van kleuren
De meeste logo´s hebben kleuren die specifiek zijn voor het bedrijf. Deze zijn hoofdzakelijk in het PANTONE-systeem geklasseerd (ofwel PMS "Pantone Matching System"). Ook een mogelijkheid zijn de CMYK- waarden van de kleur (%Cyaan, %Magenta, %Yellow, %K= zwart). Bij het borduren hebben we een voorbeeldkaart van de verschillende kleuren garen. Om de kleur zo nauw mogelijk te benaderen met de kleur van uw logo/tekst is het aangeraden om met 1 van onze verkoopmedewerkers de kleur te bepalen aan de hand van de garen-kleurkaart.
 
 
Vraag hier uw offerte 


Voorbeelden broderie

Laden
Laden