This website uses cookies to enhance your experience.

Car Free day 18 september

Monday, September 29, 2014
In de “week van de mobiliteit” heeft ook Prosafco haar duit in het zakje gedaan.


None

Zoveel mogelijk medewerkers werden gevraagd om per fiets of met openbaar vervoer naar het werk te komen. De auto moest op stal blijven !

Het gezamenlijk rijden heeft direct effect op het aantal voertuigen en voertuigkilometers in het woon-werkverkeer. Naast een reductie van de CO2-uitstoot zal ook de uitstoot van de schadelijke stoffen zoals NOx en fijnstof verminderen. De Car Free Day met 20 Prosafco deelnemers, betekende een gezamenlijke Prosafco saving van +/- 53.244 gram CO²-uitstoot over een afstand van 477 km.

Minder wagens betekent ook een betere doorstroming van het verkeer waardoor de extra uitstoot als gevolg van files verminderde. Structureel carpoolen kan leiden tot een daling in de aanschaf van een “tweede wagen”, wat een bijkomend milieuvoordeel oplevert.

Sociaal voordeel

Goed voor het samenhorigheidsgevoel, kan teamwork bevorderen.

Het werd een natte (wolkbreuk om 7u40), maar leuke dag. Ervaringen werden uitgewisseld bij aankomst in de refter met bio fruitsap uit de Oxfam wereldwinkel, fairtrade koffie en vers fruit voor iedereen. Er was ook een ludieke actie met Prosafco Car Free Award. Met een saving van 4142 gram / CO²-uitstoot minder en een afstand van +/- 31,60 km (in vogelvlucht) op de fiets was zij de terechte winnaar van de Prosafco Car Free Day Award 2014!

Loading
Loading