This website uses cookies to enhance your experience.

Jaarcertificaat 2017 Charter duurzaam ondernemen

Tuesday, July 4, 2017
De missie van Prosafco is Persoonlijke Bescherming. Wij hebben de Middelen om voor elk risico een geschikt PBM aan te bieden en op deze manier mee te helpen om vakmensen letselvrij thuis te komen. “Risicobeheersing” is één van de thema’s van het Charter Duurzaam Ondernemen.

Op donderdag 22 juni ontvingen 45 West-Vlaamse bedrijven het “Charter Duurzaam Ondernemen" voor 2016-2017 in Vives, Campus Kortrijk, uit handen van gedeputeerde voor economie en voorzitter van de POM West-Vlaanderen, Jean de Bethune.

People
Het Charter Duurzaam Ondernemen focust niet alleen op de P van People, Planet en Prosperity tellen ook mee. “Duurzaam ondernemen" in de brede zin van het woord.
De succesvolle acquisities als onderdeel van de groeistrategie resulteerden in een duurzame stabiele marktpositie. Dit werd door het EvaluatieTeam van de POM aangestipt als zeer positief.
De sociaalgerichte thema's, zoals mensvriendelijk ondernemen, communicatie & dialoog en risicobeheersing kregen de meeste acties tijdens de afgelopen cyclus.
Voor deze thema’s deed het PO2-team van Prosafco een extra inspanning, en dit leverde het 4e jaarcertificaat op rij van het Charter Duurzaam Ondernemen op.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen
Vanaf de cyclus 2017-2018 vervangt het Vlaamse "Voka Charter Duurzaam Ondernemen" het huidige charter en vormen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, de Sustainable Development Goals of SDGs,  het universele kader. Op Vlaams niveau zal dit als één chartersysteem voor duurzaam ondernemen gelden. Alle deelnemende bedrijven in Vlaanderen zullen voortaan voor dezelfde inhoud, methodiek en doelstellingen gaan.


Op de foto van links naar rechts:
Philippe Tavernier, Afdelingshoofd Duurzaam Ondernemen bij de POM West-Vlaanderen
Jean de Bethune, Voorzitter van de POM West-Vlaanderen
Wim Mylle, QESH manager bij Prosafco
Michel Waumans, Gedelegeerd Bestuurder - CEO bij Prosafco
Dirk Reynaert, Manager LTO Benelux Bureau Veritas Certification

Loading
Loading