This website uses cookies to enhance your experience.

Prosafco steekt de armen uit de mouw!

Friday, November 15, 2019
Sinds kort heeft Roeselare in de Ooststraat een eigen Rode Kruis donorcentrum. Elke weekdag komen donoren er het beste van zichzelf geven: bloed, bloedplaatjes of plasma. Daarmee zijn al ontelbare keren levens gered!

None


Samen met enkele collega’s gingen we op 14 november als groep naar het donorcentrum om zelf ook onze arm uit de mouw te steken. De start van een routine die we ons als doel hebben gesteld en waar we nog meer collega’s voor willen mobiliseren. “Wij helpen dus niet alleen vakmensen dag na dag letselvrij thuis te komen (de purpose van Prosafco), als de gezondheid sputtert dan staan we ook klaar!”, aldus Kenny Vancompenolle, initiatiefnemer van het PO2-team.

 

Op deze manier trachten we bij te dragen aan de doelstelling van het Rode Kruis om elk jaar voldoende nieuwe donoren te vinden. “Bloed geven duurt ongeveer een kwartiertje – voor plasma moet je op een klein uurtje rekenen. Ideaal om even te brainstormen met een collega, of gewoon de banden tussen je teamleden te versterken. Bovendien help je er iemand anders mee – daar hou je ongetwijfeld een goed gevoel aan over!”
 
#teamwork #respect #SDG 3 Goede gezondheid & Welzijn

Loading
Loading