This website uses cookies to enhance your experience.


Wanneer het aankomt op werkkleding, is een lange levensduur van essentieel belang. Echter, als werkkleding vervaardigd kan worden uit gerecycleerde materialen die net zo duurzaam zijn als nieuwe materialen, dan is verantwoord winkelen een even goede keuze.

Gerecycleerde hoofdmaterialen


Binnen de collectie van MASCOT® CUSTOMIZED vindt u diverse producten die vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen, veelal als hoofdmateriaal. Deze materialen bieden een vergelijkbare slijtvastheid als producten die niet van gerecycleerde materialen gemaakt zijn.


Gerecycleerd polyamide - Duurzaam gebruik van textielresten


Ontdek de MASCOT® CUSTOMIZED broeken en bovenstukken waarvan het hoofdmateriaal gerecycleerd polyamide is, verkregen uit restmateriaal van de textielproductie. Dit betekent niet dat er gebruik is gemaakt van nieuwe kledingstoffen. In plaats daarvan wordt het restmateriaal van textielproductie, zoals ruwe stoffen en garen, gerecycleerd tot een nieuwe stof. Op deze manier wordt duurzaam omgegaan met textielresten.


Gerecycleerd polyester - Duurzaam hergebruik van kunststof


Een aanzienlijk deel van de producten van MASCOT® CUSTOMIZED is vervaardigd van gerecycleerd polyester. Dit gerecycleerde polyester wordt verkregen uit hergebruikte kunststoffen, zoals bijvoorbeeld gebruikte plastic flessen die worden afgebroken en opnieuw worden verwerkt. Het kan ook bestaan uit andere gebruikte kunststoffen die worden afgebroken tot granulaat en gerecycleerd tot een nieuwe grondstof. Op deze manier wordt op duurzame wijze gebruik gemaakt van gerecycleerde kunststoffen.


Bekijk de collectie


Loading
Loading