News

 • Een terugblik op een succesvol green event. 5/17/2024
  Op dit interactieve moment gingen we dieper in op de actuele duurzaamheidsthema's en -strategieën die binnen onze sector volop in ontwikkeling zijn.
 • Gezien op TV: Restaurant Misverstand 📺 3/28/2024
  Het nieuwe seizoen van Restaurant Misverstand is recent van start gegaan op VRT. Dit realityprogramma volgt de uitbaters van Restaurant Misverstand, acht mensen die de diagnose jong dementie hebben gekregen.
 • Take Care service bij end-of-life PBM’s in samenwerking met Gaia Circulair 3/18/2024
  Gaia Circulair is onze partner bij de Take Care service van end-of-life PBM’s die we aanbieden aan klanten met een duurzaam engagement. En dat zijn er al heel wat. Lees hier ons interview met Marcel Franssen, CEO van GAIA circulair.
 • Overname van Vandeputte Group door Groupe RG gefinaliseerd. 1/26/2024
  Groupe RG is op 27 juni 2023 exclusieve onderhandelingen aangegaan met de Vandeputte Group met het oog op de afronding van de overname van Vandeputte Group, met haar merken en vennootschappen Vandeputte Safety, S4M en Prosafco. Op 20 december 2023 werd de overname van Vandeputte Group door Groupe RG gefinaliseerd.
 • Groupe RG in exclusive negotiations to acquire Vandeputte Group 6/28/2023
  PRESS RELEASE
  With this forthcoming acquisition, Groupe RG has taken another decisive step in its development strategy to become Europe's leading independent specialist PPE retailer.
 • Uitreiking Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2022 7/1/2022
  Op woensdag 29/06/2022 mocht Prosafco voor het 5de jaar op rij het VCDO certificaat voor duurzaam ondernemen in ontvangst nemen.
 • Car Free Work Day 2021 9/22/2021
  Vandaag is het Car Free Work Day en net zoals elk jaar lieten opnieuw tal van Prosafco werknemers de wagen staan en kozen ze voor een milieuvriendelijk alternatief. Eens toegekomen op het werk stond voor hen een portie energie klaar!
 • Week van de gezondheid 2021 3/22/2021
  Vorige week vond Prosafco's jaarlijkse Week van de Gezondheid plaats.
  We hebben met z'n allen gewandeld, gefietst, gepaddeld, een full body workout gedaan en een gezonde lunch gedeeld.
 • Personeelsfeest 2021 2/24/2021
  In normale tijden vindt bij Prosafco in de maand februari het jaarlijkse personeelsfeest plaats. Natuurlijk moeten we in corona-tijden alternatieve manieren zoeken om dergelijke speciale gelegenheden toch op een of andere manier samen met de collega's te kunnen vieren.
 • Prosafco schenkt consumptiecheques aan het Mannahuis 2/15/2021
  Om het atypische jaar 2020 af te sluiten besloot het Prosafco management om iedere medewerker te bedanken voor zijn inzet en volharding in coronatijden én tegelijkertijd onze sterkst getroffen sectoren een handje toe te steken. Dit deden we door in te tekenen op een fantastisch initiatief dat vanuit de overheid is opgezet: ‘de consumptiecheque’. De consumptiecheque kan worden gebruikt in handelszaken die ten gevolge van de corona pandemie hun deuren langdurig hebben moeten sluiten. 
 • Derde VCDO bekroning en toekenning Unitar SDG-certificaat 10/12/2020
  Met trots kunnen we meedelen dat Prosafco voor het 3de jaar op rij het VCDO-certificaat voor duurzaam ondernemen in ontvangst mag nemen. Deze werd ons toegekend voor de inspanningen geleverd op vlak van duurzaam ondernemen tijdens de cyclus 2019-2020. De officiële uitreiking van het jaarcertificaat vond plaats op donderdag 10 september.
 • Prosafco steekt de armen uit de mouw! 11/15/2019
  Sinds kort heeft Roeselare in de Ooststraat een eigen Rode Kruis donorcentrum. Elke weekdag komen donoren er het beste van zichzelf geven: bloed, bloedplaatjes of plasma. Daarmee zijn al ontelbare keren levens gered!
 • Prosafco behaalt opnieuw het VCDO 6/26/2019
  Voor de zede keer op rij mocht Prosafco het Voka Charter Duurzaam Ondernemen jaarcertificaat in ontvangst nemen. “Wij helpen vakmensen dag na dag letselvrij thuis te komen” is de why van Prosafco, kortom Goede gezondheid & Welzijn (SDG 3) zit in het DNA van onze organisatie. Prosafco werd vooral geprezen omwille van de gedrevenheid van het PO2-team die maatschappelijk ondernemen vormgeeft. De officiële uitreiking vond plaats op 20 juni 2019 in feestzaal Ter Eeste in Roeselare.
 • Prosafco neemt Outfit Factory over 7/10/2018
  Op donderdag 28/06/2018 heeft Prosafco NV de vennootschap Outfit bvba overgenomen.

  Lees alle info over de fusie HIER.
 • Jaarcertificaat 2018 Charter duurzaam ondernemen 7/10/2018
  Op donderdag 21 juni 2018 ontving Prosafco opnieuw het VCDO certificaat. Dat staat voor Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het is ondertussen reeds het vijfde opeenvolgende jaar dat we dit certificaat mochten ontvangen.
 • EHBO opleiding medewerkers 1/23/2018
  Bij Prosafco is het ons doel om vakmensen dag na dag letselvrij thuis te laten komen. Voor onze klanten doen we dit door hen steeds te voorzien van correct advies en bijhorende PBM's.
 • Van zomeruur naar winteruur, word gezien 10/31/2017
  Het uur is veranderd en dus verloopt de avondspits weer in het donker.
  Het wordt met andere woorden weer extra belangrijk om jezelf goed zichtbaar te maken. Zowel op het werk als in het verkeer.
 • Jaarcertificaat 2017 Charter duurzaam ondernemen 7/4/2017
  De missie van Prosafco is Persoonlijke Bescherming. Wij hebben de Middelen om voor elk risico een geschikt PBM aan te bieden en op deze manier mee te helpen om vakmensen letselvrij thuis te komen. “Risicobeheersing” is één van de thema’s van het Charter Duurzaam Ondernemen.
 • Rugklachten, wie heeft er geen? 4/14/2017
  Rugklachten, wie heeft er geen ?
  Een minder goede rughouding en een eenzijdig bewegingspatroon zijn de voornaamste boosdoeners, maar vooroordelen over rugpijn spelen ook een belangrijke rol. Om die valse waarheden te ontzenuwen, nodigden we kinesist Steven De Coninck uit van OMConsult om tijdens een lunchtalk enkele hardnekkige mythes over rugpijn te ontkrachten!
 • Prosafco is er voor iedereen! 12/31/2016
  Prosafco is er voor iedereen!
  Iedereen kan PBM’s online aankopen (B2C)
 • Jaarcertificaat 2016 Charter duurzaam ondernemen 6/29/2016
  Prosafco kreeg voor de derde keer op rij het West-Vlaams Certificaat voor Duurzaam Ondernemen.
  Prosafco scoort vooral sterk op het ‘People’ luik binnen ‘People, Planet, Profit’.
 • Prosafco neemt Nancy's Work Wear over 6/28/2016
  Nancy’s Work Wear en Prosafco brengen u met trots belangrijk nieuws vanuit de markt van de werkkledij en persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s). Deze week hebben beide bedrijven beslist om samen verder te gaan en neemt Prosafco de activiteiten van Nancy’s Work Wear (NWW) over.
 • The way 2 health and safety 6/6/2016
  The way to health and safety,  een trendzettend event waar naast de non-profit organisatoren uit diverse en uiteenlopende sectoren of overheden, maar ook opleidingscentra, hogescholen, universiteiten, naast de sociale partners (werkgevers en vakbond) en andere, al dan niet commerciële organisaties, samen hun schouders zetten om “veiligheid, welzijn, milieu en gezondheid” gedurende 2 dagen op de kaart zetten.
 • De testkaravaan van de provincie 4/12/2016
  De missie van Prosafco, een betrouwbare partner zijn in het beschermen van uw werknemers in de werkomgeving, vertelt het al: veiligheid en gezondheid zijn essentiële voorwaarden voor een duurzame tewerkstelling.
 • Let op voor de dode hoek! 12/21/2015
  Elk jaar gebeuren er zware ongevallen die te wijten zijn aan de dode hoek bij vrachtwagens. De dode hoek is de grote zone naast de vrachtwagen waar de chauffeur je niet kan zien. Door de hoogte van de cabine heeft de chauffeur te weinig zicht op wie zich naast zijn vrachtwagen bevindt. Dicht bij een vrachtwagen staan is dus niet zonder risico!
 • Prosafco neemt Baert Veilig over 12/8/2015
  Graag informeren wij u over een belangrijke beslissing van de bedrijven Prosafco en Baert Veilig.
 • Veiligheid, preventie en welzijn op de werkvloer zijn in elk bedrijf belangrijke issues 11/24/2015
  Vanaf 15 oktober pakte Kanaal Z daarom uit met het nieuwe themaprogramma “ Z-Veiligheid & Welzijn” en dit in samenwerking onze federatie Febelsafe.
  In een 8-delige reeks laten ze bedrijven aan het woord voor wie veiligheid en welzijn een dagelijkse zorg is, en experts geven duiding over de uitdagingen en nieuwe trends op het vlak van veiligheid en preventie.  
 • Prosafco neemt T.V.D. over 10/16/2015
  Met trots informeren wij u over een belangrijke beslissing van de bedrijven Prosafco en TVD.
  Vanaf 14 oktober 2015 neemt Prosafco NV de vennootschap TVD NV over.
 • De Zilverberg schittert 9/15/2015
  Omdat de firma Prosafco uit Roeselare het thema ‘Veiligheid en Welzijn’ hoog in haar vaandel draagt en de kinderen in het verkeer vaak het meest kwetsbaar zijn, heeft Prosafco het initiatief van de Zilverbergschool en dit in samenspraak met de ouderraad ter harte genomen.
 • Val niet uit de lucht 9/11/2015
  Op 01/09/2015 werd tijdens de officiële opening van de beurs Matexpo in Kortrijk het startschot gegeven voor de nieuwe welzijnscampagne Veilig werken op hoogte, een initiatief van het navb en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.
  Deze campagne wordt bovendien gesteund door de sociale partners van de bouwsector en Federale verzekering. Er wordt bovendien nauw samengewerkt met een groot aantal andere organisaties die een belangrijke rol spelen bij het welzijn op de bouwplaats.  
 • Jaarcertificaat 2015 Charter duurzaam ondernemen 6/19/2015
  Prosafco nam op 17 juni het jaarcertificaat 2015 van het West-Vlaams charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst.
 • World Day for Safety and Health 4/30/2015
  De ongevallen met handletsels tot gevolg vertegenwoordigen 33% van het totaal aantal arbeidsongevallen. Als we de ongevallen met letsel aan de arm hierbij tellen dan wordt ruim de 38% overschreden.
 • Secura 2015: een succes 4/27/2015
  Prosafco nam afgelopen maart deel aan Secura 2015. Een bruisende driedaagse in hartje Brussel die al het beste qua persoonlijke bescherming in België samenbracht, en die in totaal meer dan 6.000 bezoekers mobiliseerde. Wij wensen hierbij iedereen te bedanken die ons kwam bezoeken op onze stand. Gaande van jarenlang trouwe klanten, geïnteresseerde nog-niet-klanten, (ex-) collega’s, leveranciers en toevallige passanten. Wij appreciëren alle vragen, opmerkingen en ideeën die we tijdens deze drie dagen gehoord hebben. Het waren jullie die ervoor zorgden dat wij over een succesvolle beurs kunnen praten. Bedankt.
 • Car Free day 18 september 9/29/2014
  In de “week van de mobiliteit” heeft ook Prosafco haar duit in het zakje gedaan.

Loading
Loading