This website uses cookies to enhance your experience.

Derde VCDO bekroning en toekenning Unitar SDG-certificaat

Monday, October 12, 2020
Met trots kunnen we meedelen dat Prosafco voor het 3de jaar op rij het VCDO-certificaat voor duurzaam ondernemen in ontvangst mag nemen. Deze werd ons toegekend voor de inspanningen geleverd op vlak van duurzaam ondernemen tijdens de cyclus 2019-2020. De officiële uitreiking van het jaarcertificaat vond plaats op donderdag 10 september.
None

Hiernaast zal Prosafco ook bekroond worden met het internationale SDG pioneer certificaat van de VN en UNITAR voor het voltooien van minstens één actie in elk van de 17 SDG's binnenin 3 deelnames. De uitreiking van het Unitar-SDG pioneer certificaat, in aanwezigheid van een hoge vertegenwoordiging van de VN, zal op dinsdag 27 oktober plaatsvinden.
Deze titels zijn een mooie erkenning van de inspanningen die we vanuit Prosafco jaarlijks leveren om verder te groeien op vlak van duurzaam ondernemen. We zijn fier met deze verhoogde herkenbaarheid, door het behalen van deze certificaten op zowel Vlaams als op internationaal niveau.
 
VOKA charter duurzaam ondernemen - logo
 
Sterktes:
Prosafco kreeg onder andere lof voor het aanbieden van recyclage opties aan zijn klanten met het oog op de strijd tegen afval. Dit zorgde voor zo'n 6,7 ton aan opgehaalde kledij in 2020.
Hiernaast maakte Prosafco actief werk van het opnemen van zogenaamde GREEN artikelen in het productaanbod. Dit zijn artikelen waarvan de fabrikant bij de ontwikkeling reeds nagedacht heeft over de (negatieve) impact tijdens zijn productieproces, duurzame grondstoffen selecteerde of de samenstelling ervan wijzigde.
Een derde inspanning dat in de kijker kan gezet worden is deze voor het hanteren van duurzaamheidscriteria bij de selectie van nieuwe PC schermen voor onze medewerkers.
 
Uitdagingen:
De uitdaging bestaat er voor Prosafco nu in om het MVO-beleid verder structureel te gaan verankeren en een nieuwe visie en strategie te gaan opstellen voor de periode 2020-2023.
‘Samenwerken voor een veilige toekomst, maximaal binnen de grenzen van ons planetair ecosysteem.’
 
SDG 3 SDG 8 SDG 12 SDG 17

Loading
Loading