Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


WELKOM BIJ ONZE AFDELING MONDMASKERS & ADEMHALINGSBESCHERMING

Hieronder vindt u ons uitgebreid gamma bescherming voor UW LONGEN.
Kies hier het juiste product voor uw job!
Toch niet gevonden wat u zocht? Stel uw vraag HIER.In Europa zijn er uitgebreide voorschriften inzake veiligheid op het werk. Deze beschrijven onder andere de juiste keuze en het gebruik van beschermende kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), zoals ademhalingsbescherming. Op basisniveau worden ademhalingsbeschermingsmiddelen in twee categorieën onderverdeeld.

Onafhankelijke ademhalingstoestellen zijn onafhankelijk van de omgevingsatmosfeer, de lucht wordt aangevoerd via zuurstofcilinders. Dit type ademhalingsbescherming wordt vaak gebruikt in extreme situaties zoals bij de brandweer.

Filtrerende ademhalingstoestellen daarentegen zijn afhankelijk van de omgevingslucht. Schadelijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en die bv. bij de omgang met chemicaliën kunnen voorkomen, worden uit deze omgevingslucht gefilterd voordat zij de gebruiker bereiken. Voorwaarden voor het gebruik van filtrerende ademhalingsmaskers zijn dat het technisch mogelijk is de schadelijke stoffen te filtreren, dat het zuurstofgehalte van de lucht ten minste 19,5% bedraagt en dat de schadelijke stoffen bekend zijn en goede waarschuwingseigenschappen hebben (bv. smaak of geur).

Filtrerende ademhalingsmaskers worden onderverdeeld in verschillende typen. Deeltjesfiltrerende halfmaskers, ook wel stofmaskers of FFP-maskers genoemd, bieden een betrouwbare bescherming tegen deeltjes zoals stof en aërosolen. Andere veel voorkomende typen ademhalingsmaskers zijn half- en volgelaatsmaskers, die, wanneer zij zijn voorzien van de juiste filters, extra bescherming bieden tegen gassen en dampen.

Afhankelijk van hun ontwerp zijn deze typen ademhalingsmaskers relatief licht, compact, gemakkelijk te gebruiken en onderhoudsarm. Dit betekent dat filterende ademhalingsmaskers de juiste keuze zijn voor een groot aantal gangbare toepassingen in sectoren als industrie, landbouw, bouw, farmaceutica, gezondheid, chemie en grondstoffen.


Chargement en cours
Chargement en cours