1170x300_bannerlandingspagina_coronavirus.png

 

Ga naar bereikbaarheid Prosafco

Ga naar stock en bevoorrading 

 


 

 

 

Bereikbaarheid Prosafco

 

Update 26/04/2021

 

Beste klant,

Vanaf 26/04/2021 zijn onze shops opnieuw geopend voor zowel professionelen als particulieren zonder afspraak.

 


Update 29/03/2021

Beste klant,

Conform de nieuwe maatregelen van 23/03 vragen wij jullie rekening te houden met de nieuwe afspraken in onze workwear- & safety shops:

 


Update 07/12/2020

Beste klant,

Naar aanleiding van de nieuwe corona maatregelen en de lijst van essentiële winkels hebben wij kunnen concluderen dat onze shops op enkele voorwaarden mogen openblijven. Gelieve onderstaande maatregelen goed te lezen en hier rekening mee te houden bij uw bezoek aan één van onze shops:


Update 26/10/2020

Beste klant,
 

In een tijd waar er speciale maatregelen gelden en heel wat ongekende of variabele omgevingsfactoren spelen, is het belangrijk dat wij ons als organisatie voortdurend aanpassen.

Dit is altijd al onze sterkte geweest en is nu ook niet anders. Prosafco garandeert dat u zowel vandaag als in de toekomst feilloos kunt vertrouwen op onze hands-on support en kwalitatieve service.

Daarom hebben wij onze organisatie-setting afgestemd op de huidige en sterk gewijzigde marktsituatie, alsook in lijn met de geldende maatregelen.

 

Dit houdt concreet in:

 

 

Mochten er toch vragen of opmerkingen zijn die volgens u geen gevolg krijgen via de traditionele weg, dan kunt u dit altijd melden via onderstaande link.

Wij zullen uw aanvraag meteen opnemen en verder tot bij de juiste contactpersoon begeleiden.
 

Maak een melding


 

Update 26/10/2020

Specifieke maatregelen voor Prosafco-medewerkers nalv Richtlijnen Nationale Veiligheidsraad

 

In navolging van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad, stellen wij vanaf heden een aantal maatregelen in werking.

Deze maatregelen en de periode van toepassing zijn onderhevig aan mogelijke wijzigingen

 

Algemene afspraak omtrent begroeting:

Geen fysiek contact, geen hand geven noch kussen!

Handen wassen we meermaals per dag!

 

Customer Service

Magazijn

 

Chauffeurs

 

Laundry

 

Andere afdelingen

 

Meetings en bijeenkomsten

Whereabouts

 

Solidariteitsprincipe:

Jaarlijks doen wij geldinzamelingsacties (warmste week) of sponsoren we tal van goede doelen uit solidariteit met mensen die lijden of geleden hebben, een verlies te verwerken hebben,…

Vandaag moeten we ook solidair zijn en dit met iedereen voor wie een besmetting een groot risico vormt en dat kan evenzeer een collega, familielid of kennis zijn.

Laten we daarom samen deze maatregelen au sérieux nemen en zorgen dat we met z’n allen en iedereen rond ons deze bizarre periode doorkomen.

 

We hebben het volste vertrouwen dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en op een plichtsbewuste manier met deze regelingen zal omgaan.

 

SDG-icon-NL-RGB-03.jpg

 


 

 

 

Stock en bevoorrading

Update 13/03/2020

Beste klanten,

 

Wij wensen u zo goed mogelijk te informeren over de impact van de vele internationale maatregelen rond het Corona-virus (Covid-19) op onze beschikbare voorraden.

De voorbije week hebben heel wat landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, China,…) exportbeperkingen van Corona-gerelateerde artikelen ingevoerd.

Dit zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de leveringen vanuit de productie-eenheden en distributiecentra van onze leveranciers uit die landen.

 

Type artikelen:

Stofmaskers P2/P3, ruimzichtbrillen, gelaatsschermen, overalls type 3/4/5

 

Merken:

3M, Moldex, BLS die het grootste aandeel van ons kerngamma stofmaskers omvatten.

 

Wat betekent dit voor uw leveringen:

Onze huidige voorraad is ontoereikend en op de stofmaskers zo goed als volledig uitgeput.

We krijgen geen garantie over nieuwe leveringen vanwege onze leveranciers.

Op de openstaande orders kunnen we bijgevolg geen specifieke leverdata bevestigen.

 

Welke acties worden er genomen:

Wij zijn dagelijks in overleg met onze leveranciers om hoe we alsnog op bepaalde volumes de hand kunnen leggen en deze bij ons krijgen.

Verder hebben we contact met andere leveranciers uit andere landen, maar ook daar blijken de beschikbare volumes voorlopig ontoereikend.

 

Hierbij is het belangrijk dat we zo goed mogelijke afspraken kunnen maken en engageren wij ons gevraagde volumes af te nemen van zodra beschikbaar.

Dit engagement zijn we ook genoodzaakt te vragen aan onze klanten. Daarom zijn alle geplaatste bestellingen en gevraagde hoeveelheden bindend en kunnen niet meer geannuleerd worden en in het bijzonder op volgende artikelen:

Maskers, filters, overalls, desinfecterende gels

 

De Europese federatie van onze sector (ESF) probeert de exportbeperkingen binnen Europa te laten opheffen. Lees hieronder ook de communicatie van de Belgische Federatie Febelsafe.

 

Hieronder vindt u de originele communicatie namens een aantal van onze leveranciers en federatie.

 

Aan: 3M Authorized Channel Partners en Eindklanten in EMEA
Onderwerp: Exportbeperkingen Duitse bondsregering en beschikbaarheid 3M producten mbt. 2019 Coronavirus (COVID-19)
Datum: 06.03.2020

Beste klant,
Op 4 maart 2020 heeft de Duitse bondsregering exportbeperkingen voor specifieke persoonlijke beschermingsmiddelen ingevoerd.
De 3M-producten waarop deze exportbeperkingen van toepassing zijn bevatten:

    - Chirurgische jassen (steriel en niet-steriel)
    - Ademhalingsbeschermingsmaskers (FFP2/FFP3)
    - Chirurgische maskers
    - Ruimzichtbrillen
    - Gelaatsschermen
    - Overalls (type 3/4/5)

Dit besluit van de Duitse regering zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor het (tijdig) leveren van de betrokken 3M-producten. Wij zijn op dit moment de alternatieve leveringsmogelijkheden aan het bekijken en zullen hier verder over communiceren zodra we meer informatie hebben.

3M blijft zich inzetten om het behoud van de volksgezondheid te ondersteunen, met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus. Wij managen deze situatie met een wereldwijd team, op meerdere continenten en binnen de verschillende toeleveringsketens. Als reactie op het coronavirus heeft 3M de productie van persoonlijke beschermingsmiddelen, wereldwijd in productiefaciliteiten, verhoogd.

3M staat dagelijks in contact met klanten en wij blijven ons inzetten voor een open communicatie tijdens deze dynamische situatie. 

 

Geachte relatie,

 

Afgelopen maandag hebben wij u geïnformeerd over nieuwe maatregelen. Helaas moeten wij u nu nog slechter nieuws brengen.

Gisteren heeft Duitsland een nieuwe wet aangenomen waarmee de export van o.a. FFP2 en FFP3 maskers is verboden.

Dat betekent concreet dat wij vanaf heden geen FFP2 en FFP3 maskers meer ontvangen en uit kunnen leveren.

Nieuwe orders voor FFP2 en FFP3 maskers kunnen wij dan ook niet meer in behandeling nemen tot nadere berichtgeving.

 

Graag willen wij u vragen ons te informeren wat er met de backorders voor deze artikelen moet gebeuren, cancelen of laten staan.

Bijgaand de lijst met artikelnummers die het betreft.

Orders met FFP2 en FFP3 maskers die onderweg zijn voor uitlevering vandaag en morgen en wellicht maandag worden nog uitgeleverd.

 

Voor de goede orde willen wij melden dat alle andere artikelen volgens historische afname geboekt en uitgeleverd worden.

Wij willen u erop wijzen dat wij meer dan historische afname niet in behandeling nemen en reclamaties hierover geen effect hebben.

 

Het spijt ons zeer u dit te moeten melden en hopen samen met u dat aan deze bizarre situatie snel een einde komt.

 

https://www.linkedin.com/posts/febelsafe-vzw_corona-de-pbm-sector-trekt-aan-de-alarmbel-activity-6642474834662170624-j4wo/