1170x500_bannerwebsite_dewarmsteweek.png

 

DE WARMSTE WEEK 2019

In het kader van De Warmste Week koos Prosafco er dit jaar voor de vzw's De Genereuzen en BiJeVa wat extra warmte toe te dragen. Dit doen we dit jaar dan ook letterlijk en figuurlijk, want we verkopen warme, geborduurde mutsen. Voor slechts €10/muts kan jij ook wat extra steun bieden aan deze mooie goede doelen, want de opbrengst van de verkochte mutsen gaat integraal naar hen! 

 

OVER DE GENEREUZEN:

De Genereuzen is een initiatief van Hart voor Handicap. Hart voor Handicap bouwt aan een wereld waar inclusie van personen met een beperking de norm is. Er vanzelfsprekend bijhoren, samen leven, wonen en werken, daar gaan zij voor.

Hoe doen ze dat? Ze nodigen mensen uit om samen leuke dingen te doen: naar een festival gaan, koken, shoppen, bewegen, ... En dat smaakt naar meer, zodat contacten duurzaam worden.

Daarom heeft Hart voor Handicap in 2018 de Genereuzen gelanceerd, een nieuwe beweging die mensen met en zonder beperking uitnodigt om samen op te trekken. In 2019 werden 3 activiteiten georganiseerd die mensen met en zonder beperking samen bracht: de Genereuze festivals, 10000 Genereuze km's en een vriend voor de zomer. Dit zullen De Genereuzen blijven doen tot er vanzelfsprekend bijhoren de normaalste zaak wordt voor iedereen.

De Genereuzen ligt nauw aan het hart van Prosafco, dankzij een van onze collega's, Renilde. Zij heeft namelijk een heel warme en aangrijpende ervaring gehad via deze organisatie. Afgelopen zomer had Renilde de kans om met haar Genereuzen-maatje, Sandy, naar Pukkelpop te gaan. Voor Sandy werd Renilde een echt lichtpunt in de duisternis. Hierdoor besefte ze dat je met dit project écht een impact kan maken op iemands leven en wou ze er dan ook alles aan doen om nog meer te gaan betekenen voor De Genereuzen. Bekijk het verhaal van Renilde en haar Genereuzen-maatje hieronder:

 

 

OVER BIJEVA:

De kerntaak van BiJeVa is het bestrijden van kinderarmoede en ouders helpen met het oplossen van een heleboel ellende en kopzorgen als gevolg van de confrontatie met armoede. Haar doelgroep zijn voornamelijk gezinnen met thuiswonende kinderen die in Vlaanderen, al of niet in verborgenheid, in een armoede-situatie leven.

Kinderen die opgroeien in armoede missen veel en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Dankzij de inzet van haar vrijwilligers geeft BiJeVa kinderen de mogelijkheid deel te nemen aan activiteiten zoals: buitenhuisvakanties, daguitstappen voor kinderen en ouder(s), thema-activiteiten zoals sinterklaas-/ kerst- en nieuwjaarsfeest en een educacontainer waar kinderen tweemaandelijks een hobby kunnen komen beoefenen.

 

Wil jij graag een warme muts kopen ten voordele van een van deze goede doelen?

Kom dan zeker vanaf 10 december eens langs in een van onze shops!

Vind de openingsuren van uw dichtstbijzijnde shop hier.