Over ProsafcoMissie & waarden


Bij Prosafco engageren we ons al decennia lang om onze klanten en hun werknemers te beschermen tegen de vele risico’s in de werkomgeving. Met een totaalaanbod werkkledij en persoonlijke beschermingsmiddelen, uitgekiende services en bovenal ervaren en enthousiaste medewerkers hebben we maar één missie:


                                                       

Wij helpen vakmensen dag na dag letselvrij thuis te komen

                                                       Dit is onze motivatie die we elke dag opnieuw volop inzetten om iedere vakmens te beschermen in zijn of haar werkomgeving en te behoeden voor ongevallen. En het gaat nog verder. Letselvrij staat naast veiligheid ook voor comfort, kwaliteit, ergonomie, look & feel good, toegevoegde waarde en kennis. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen na een stevige werkdag ongedeerd en met een goed gevoel naar huis kan.

Met meer dan 30 jaar ervaring én ruim 120 gespecialiseerde medewerkers willen wij voor onze klanten een duurzame partner zijn. Wij zetten onze expertise vol in op zowel product, service en advies om onze klanten te helpen bij het realiseren van hun duurzame bedrijfsdoelstellingen. Wij begeleiden organisaties en hun werknemers bij het kiezen van het geschikte PBM, het correcte
gebruik en de toepassing.

Prosafco biedt binnen tal van sectoren oplossingen op maat voor zowel de grootindustrie, KMO, kleine zelfstandigen, overheden als gemeentebesturen. Voor elk type klant halen onze gespecialiseerde teams het beste uit zichzelf met een oplossingsgerichte focus en adequaat advies. “Smart in protection” is dan ook wat wij handtekenen.Facts & figures


8500 m²

magazijn

+35.000 SKU's

€8.500.000 stockwaarde

7 smart trucks
+ 1 combitruck

De smart trucks zijn ontworpen voor orderpicking op hoogte in smalle gangen. Deze trucks zijn uitgerust met telematica hardware, waardoor er continu realtime gegevens kunnen verzameld worden. Dit maakt het mogelijk de truckactiviteit eenvoudig te controleren en de productiviteit, veiligheid en efficiëntie te verbeteren.

De combitruck heeft als bijzondere troef het besparen van plaats en productiviteit. Het knikmechanisme waarmee de truck is uitgerust, geeft een uitstekende stabiliteit en minimaliseert de plaats die nodig is om zich te verplaatsen waardoor er meer ruimte is voor opslag.

1.200

orderlijnen/dag

25.000

picklocaties

10

laad- en losplaatsen

18

productgroepen

+400.000

voorraad- en bestelartikelen

400

leveranciers

+620.000

beschermde gebruikers

+11.500

kopende klanten

+€45.000.000

omzet


Onze services


Laundry & rent
Totaaloplossing voor het beheer van uw werkkledij.
+1 500 000 wasbeurten/jaar.
Meer info
Printing
Professionele, kwalitatieve & uniforme uitstraling van uw merk.
+300 000 personalisaties/jaar.
Meer info
Vending
Interne logistieke workflow optimaliseren van PBM’s.
Meer info
Pasbus
Prosafco komt ter plaatse voor maatopnames.
Podologie
Veiligheidsschoenen en orthopedische oplossingen op maat.
Meer info
Correctiebrillen
Veiligheidsbrillen op sterkte voor een maximaal comfort van uw werknemers.
Meer info
Otoplastieken
Gehoorbescherming op maat voor een optimale demping en efficiënte communicatie.
Meer info
Webshop op maat
Snel & eenvoudig bestellen via de webshop dankzij uw persoonlijke catalogus.
Meer info


7 workwear & safety shops

De rol van de workwear & safety shops

Prosafco draagt lokale verankering hoog in het vaandel. Wij stellen u graag de 7 Workwear & Safety Shops voor. In de shops kunt u de persoonlijke bescherming echt ervaren. De beleving staat centraal. U kan er de producten voelen en testen. Elke klant ontvangt er deskundig advies en een persoonlijke service.Prosafco cares


Zowel professioneel als maatschappelijk legt Prosafco de lat hoog.

Duurzaam ondernemen bij Prosafco


Wij bieden als werkgever ook de mogelijkheid om een melding te maken van eventuele inbreuk of observatie via de klokkenluidersprocedure.

Maak een melding


Take care!

Hergebruik of de levensduur verlengen van PBM’s door maximaal in te zetten op onderhoud is de beste manier om te vermijden dat grondstoffen te snel worden afgedankt en vervangen door nieuwe PBM’s. Samen met GAIA circulair laten wij via de Resources Boxen end-of-life werk- en beschermkledij en veiligheidsschoenen ophalen bij onze klanten. Door het tewerkstellen van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zij de ingezamelde artikelen op een rendabele manier sorteren, ontmantelen en hier nieuwe grondstoffen van maken. Zo wordt er van oude werkkledij al nieuw circulair garen gemaakt dat ingezet wordt bij het maken van nieuwe producten.
Laden
Laden