• ✔ GRATIS LEVERING VANAF €50
  • ✔DIRECT LEVERBAAR? MORGEN VERZONDEN
  • ✔ +11.000 PRODUCTEN ONLINE


WELKOM BIJ ONZE PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN

Hieronder vindt u ons uitgebreid gamma Persoonlijke Beschermings Middelen de zgn. PBM's, waar het juiste product voor uw job voorop staan!
Toch niet gevonden wat u zocht? Stel uw vraag HIER.Verschillende soorten pbm´s


Om veilig en gezond te kunnen werken met risicovolle stoffen, machines of op grote hoogte is het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) essentieel. Er zijn drie niveaus van risico waarvoor verschillende PBM-categorieën en certificeringen gelden.

Bij werkzaamheden met een laag risico, zoals bijvoorbeeld in een kantooromgeving, zijn algemene beschermingsmiddelen zoals gehoorbescherming en veiligheidsbrillen voldoende. Deze PBM's vallen onder de categorieën 1 en 2 en voldoen aan de CE-markering en EN-normen.

Werkzaamheden met een gemiddeld risico, zoals in de bouw of de metaalindustrie, vereisen beschermingsmiddelen als veiligheidshelmen, veiligheidsschoenen en handschoenen. Deze PBM's vallen onder categorie 3 en moeten voldoen aan de CE-markering en EN-normen, zoals de EN 388-norm voor handschoenen en de EN 20345-norm voor veiligheidsschoenen.

Werkzaamheden met een hoog risico, zoals bijvoorbeeld in de chemische industrie of bij het werken met explosieven, vereisen specifieke en geavanceerde PBM's. Deze PBM's moeten voldoen aan strengere eisen en certificeringen, zoals de ATEX-richtlijn en de PBM-categorieën III en IV. Hierbij kunt u denken aan gasdetectoren, ademhalingsbescherming en chemisch bestendige kleding.

Door te kiezen voor de juiste PBM's en ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de juiste eisen en certificeringen, kunnen werknemers veilig en gezond hun werkzaamheden uitvoeren. Bij Prosafco kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan persoonlijke beschermingsmiddelen en kunt u deskundig advies ontvangen om de juiste keuze te maken voor uw specifieke werksituatie.Laden
Laden