Regen, wind & koudBlijf warm als het koud is


Het is niet zo moeilijk om je warm te kleden wanneer het koud is. Maar om juist gekleed te gaan wanneer je moet werken in koude omstandigheden vraagt wat meer aandacht. Intensief en hard werken betekent vaak dat je zweet. Maar wanneer het tempo afneemt, koelt het zweet af waardoor je het mogelijk koud krijgt. Dan heb je geavanceerde ventilatie en de mogelijkheid tot controle en regulering van de lichaamswarmte nodig.


Normeringen in deze sector:

- EN 342
- EN 343

Hoe kun je je in laagjes kleden

Ons advies is om je in drie lagen te kleden om warm, droog en comfortabel te blijven.

1. Blijf droog om warm te blijven

Eerste laag voor afvoer van vocht: wat je direct op de huid draagt is de sleutel tot droog en geventileerd blijven. Al onze kledingstukken voor de basislaag bieden een naadloos comfort en fantastische pasvorm, maar met verschillende mate van ventilatie en warmte, afhankelijk van hoe actief je werkzaamheden zijn. Kies uit onze basislaag collecties, FlexiWork, FlexiWork Wool of LiteWork 37.5® voor actief vochttransport.

2. Houd de warme vast

Tweede laag voor isolatie: luchtige materialen zijn uitstekend als tussenlaag. Onze kleding is ontworpen om te isoleren door middel van een luchtzak rond je lichaam die je warm houdt. Kies uit ons brede assortiment kledingstukken voor de warme tussenlaag met materialen zoals micro fleece, fleece en dons.

3. Een shell om de elementen te weerstaan

Een derde laag voor bescherming tegen het weer: de laatste stap om goed gekleed te gaan is een buitenlaag van een hoge kwaliteit, die een betrouwbare bescherming biedt tegen wind en water. Kies kleding die waterdicht is en ademt, maar wel sterk is en bestand tegen de slijtage van hard werken, zodat je droog, warm en comfortabel blijft in koude, winderige en natte omstandigheden.


Vergeet je hoofd niet

Je hoofd koel houden is maar een uitdrukking, want je kunt hem beter warm en beschermd houden.
Een jack met capuchon is een goed begin, maar vergeet vooral geen muts of beanie. Vooral wanneer het buiten kouder wordt.


Een eerste stap in de goede richting

Het maakt niet uit in welke omgeving je werkt, onze nieuwe collectie sokken heeft een model dat bij je past. Bijvoorbeeld sokken met Merino wol en sterke Cordura vezels voor zacht comfort dat lang meegaat. Of bekijk onze sokken met de nieuwe 37.5® technologie die je het beste biedt als het gaat om een droog gevoel en uitstekende vochtafvoer.


Bescherm je handen

Veel handschoenen passen op verschillende soorten werk. Het belangrijkste is dat het paar dat je kiest bij je hand past. Onze weather gloves zijn geschikt voor werk bij ruw en koud weer. Geavanceerde materialen zorgen voor meer beweeglijkheid, wrijving en grip, zelfs in natte, koude en gladde omstandigheden. Dit zijn de handschoenen die je handen warm houden en beschermd, ongeacht het weer waarin je werkt.Laden
Laden