Ce site Web utilise des cookies pour améliorer votre expérience.


ZEEFDRUK



Zeefdruk is de meest courante textieldruktechniek waar rechtstreeks op het textiel wordt gedrukt. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig, een stuk fijn gaas van zijde, of polyester wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Na het micro-afstellen van de zeefdrukramen plakt men rond het logo af zodat er geen onregematigheden en puntjes worden meegedrukt. Dan brengt men de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere textiel.


Do's & Don'ts


Bij het zeefdrukken is niet alles mogelijk en moeten we enkele technische regels volgen. In de punten hieronder worden de belangrijkste regels opgesomd.
  1. Maximum drukformaat
    - Voor of achterzijde: 38 cm x 45 cm
    - Mouwen: 8 cm x 35cm
  2. Opgelet mogelijk in verschillende kleuren MAAR die elkaar niet raken
    - Draagtassen
    - Veiligheidsvestjes
    - Nylon
  3. Niet te bedrukken
    - Gevoerde jassen of bodywarmers (wel als er een rits onderaan voorzien is)
    - Niet over stiknaden
    - Wollen truien
  4. Fleece-regels
    - Wit geen probleem
    - Andere kleuren gaan ook maar deze mogen elkaar niet raken
    - Geen fijne details of logo’s met veel details (Dit wordt bedrukt met ‘Puff-inkt” en deze zwelt op na droging)
    - Micro- fleece is bedrukbaar met maximum 3 kleuren
 
 

Aanlevering bestanden


De gebruikte software is Illustrator CS4 (en lager) en Photoshop CS4 (en lager). Voor grootformaat is het belangrijk aan te leveren in een hoge resolutie. Wij raden u aan om alle tekeningen aan te scherpen en logo’s en teksten met vectorsoftware als Adobe Illustrator te vectoriseren. De vectortekeningen kunnen zonder kwaliteitsverlies worden vergroot.
Foto’s worden verbeterd in een programma als Photoshop. Deze beelden bestaan uit pixels en kunnen niet zonder verlies van kwaliteit worden vergroot. Het is daarom belangrijk om de documenten aan te leveren op voldoende resolutie (minstens 300dpi) voor het te drukken formaat.
Bestanden voor illustrator (logo’s, teksten, tekeningen): .ai, .eps (vanuit gevectoriseerd bestand opgeslagen), .pdf (vanuit gevectoriseerd bestand opgeslagen)
Bestanden voor photoshop (voor foto’s die in een raster gedrukt zullen worden): .tiff, .jpg, .pdf, .psd, .eps, ..


Vraag hier uw offerte 
 
 

Voorbeelden zeefdruk



Chargement en cours
Chargement en cours