Transfer Bedrukking

Transfer bedrukking werkt aan de hand van patch-emblemen die door middel van heat-sealmachines op kledij aangebracht worden. Afhankelijk van de gewenste uitvoering en het soort textiel kan er keuze worden gemaakt uit diverse soorten patch-emblemen, deze zijn bijzonder geschikt voor kleding met een kwalitatief hoog en representatief karakter. De emblemen zijn voorzien van een unieke lijmlaag en kunnen gekleefd worden op diverse temperaturen op diverse stoffen. Van regenkledij, casualkledij… tot vlam vertragende kleding…Do's & Dont's


Bij het persen van patch-emblemen is niet alles mogelijk en moeten we enkele technische regels volgen.
In de punten hieronder worden de belangrijkste regels opgesomd.
 1. Maximum persformaat voor transfers:
  - voor petten: max. 8 cm x 16 cm
  - andere textiel: max. 40 cm x 35 cm
 2. Op alle mogelijke textiel. Ook op fleece maar dit geeft een afdruk door het persen. Deze afdruk verdwijnt wel na de eerste wassbeurt van de fleece.
 3. Ook op petten maar wel met een bepert drukformaat. Het is niet mogelijk om over de middennaad van een pet te persen
 4. OPGELET:
  Jassen/bodywarmers
  Niet over naden
  Geen naden of ritssluitingen aan de achterzijde van het drukvlak.
 

Aanlevering bestanden


De gebruikte software is Illustrator CS4 (en lager) en Photoshop CS4 (en lager). Voor grootformaat is het belangrijk aan te leveren in een hoge resolutie. Wij raden u aan om alle tekeningen aan te scherpen en logo’s en teksten met vectorsoftware als Adobe Illustrator te vectoriseren. De vectortekeningen kunnen zonder kwaliteitsverlies worden vergroot.
Foto’s worden verbeterd in een programma als Photoshop. Deze beelden bestaan uit pixels en kunnen niet zonder verlies van kwaliteit worden vergroot. Het is daarom belangrijk om de documenten aan te leveren op voldoende resolutie (minstens 300dpi) voor het te drukken formaat.
Bestanden voor illustrator (logo’s, teksten, tekeningen): .ai, .eps (vanuit gevectoriseerd bestand opgeslagen), .pdf (vanuit gevectoriseerd bestand opgeslagen)
Bestanden voor photoshop (voor foto’s die in een raster gedrukt zullen worden): .tiff, .jpg, .pdf, .psd, .eps, ..

Voorbeelden transfer bedrukking