Prosafco schenkt consumptiecheques aan het Mannahuis

Monday, February 15, 2021
Om het atypische jaar 2020 af te sluiten besloot het Prosafco management om iedere medewerker te bedanken voor zijn inzet en volharding in coronatijden én tegelijkertijd onze sterkst getroffen sectoren een handje toe te steken. Dit deden we door in te tekenen op een fantastisch initiatief dat vanuit de overheid is opgezet: ‘de consumptiecheque’. De consumptiecheque kan worden gebruikt in handelszaken die ten gevolge van de corona pandemie hun deuren langdurig hebben moeten sluiten. 

 Stad Roeselare heeft een aparte consumptiecheque opgericht met alleen bedrijven uit Roeselare. Als bedrijf met Roeselaarse roots willen we ook dit initiatief steunen en hebben we beslist om alle mensen die op geringe afstand van Roeselare wonen, de consumptiecheques van Stad Roeselare te geven. Stad Roeselare schenkt op hun beurt 5% van Prosafco’s besteld bedrag aan een goed doel. Dit bedrag wordt aan een organisatie of vereniging geschonken door middel van Kadobonnen van Roeselare.

 

Het P02- team mocht een keuze maken uit een lijst van organisaties of goede doelen die het verschil maken in Roeselare. Het Mannahuis werd geselecteerd omdat armoede ‘leeft’ onder onze medewerkers. De impact van corona heeft niet alleen voor (tijdelijke) werkloosheid gezorgd maar voor diegene die na de uren in de horeca nog wat werkten voor financiële problemen gezorgd.  SDG 1 Beëindig armoede is een belangrijke ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties. Als bedrijf met een duurzaam engagement vonden wij het belangrijk om een vzw te kiezen die de armoedeproblematiek aantrekt en ondersteuning aanbiedt.

 

Prosafco overhandigde op vrijdag 29/01 de Kadobonnen die geschonken werden door Stad Roeselare aan dhr. Renaat Desmet van het Mannahuis. Na een korte, corona-proof rondleiding leerden we meer over de bestaansreden van deze organisatie.  Een warme maaltijd voor iedereen die het (even) financieel moeilijk heeft, daar zorgen de 80 vrijwilligers voor in het Mannahuis. Daarnaast bieden ze ook een luisterend oor en ontmoetingskansen. Een verschil maken voor iemand anders. Het logo van het Mannahuis benadrukt hun werking: de vork verwijst naar het sociaal restaurant, terwijl de cirkel verwijst naar de verbondenheid en samenwerking in dienst van mensen die het moeilijk hebben. Wil je meer te weten komen over het Mannahuis? Bezoek dan hier hun website.

 

Zolang het Mannahuis dicht is omwille van de pandemie kunnen de meest behoeftigen een voedselpakket afhalen in de Graancirkel.

 

Met dank aan Stad Roeselare om dit in partnership waar te maken.

 

Afbeelding      

 
Loading
Loading