This website uses cookies to enhance your experience.

Val niet uit de lucht

Friday, September 11, 2015
Op 01/09/2015 werd tijdens de officiële opening van de beurs Matexpo in Kortrijk het startschot gegeven voor de nieuwe welzijnscampagne Veilig werken op hoogte, een initiatief van het navb en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.
Deze campagne wordt bovendien gesteund door de sociale partners van de bouwsector en Federale verzekering. Er wordt bovendien nauw samengewerkt met een groot aantal andere organisaties die een belangrijke rol spelen bij het welzijn op de bouwplaats.  

None

De nieuwe campagne focust zich op de volgende drie deelthema’s:
  • Dakwerken en de montage, demontage en het gebruik van gevelsteigers
  • Ladders en andere types steigers
  • Gemechaniseerde arbeidsmiddelen voor werken op hoogte ( hoogwerkers, schaarliften, beweegbare hangsteigers, enz.)
Tijdens de campagneperiode (sept 2015 - aug 2017) zullen er doelgerichte acties opgezet worden met het oog op het drastisch terugdringen van het aantal ongevallen door vallen van hoogte.

Opnieuw roept het navb de hulp in van een stripheld genaamd Bas Harnas die werknemers en werkgevers van de bouw en andere betrokkenen op de bouwplaats zal begeleiden en adviseren aan de hand van goede praktijkvoorbeelden.Loading
Loading