Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

WELKOM IN ONS 'WORKSHOELAB'

Hieronder vindt u ons uitgebreid gamma werkschoenen, waar comfort en kwaliteit voorop staan!
Toch niet gevonden wat u zocht? Stel uw vraag HIER.
De Juiste Werkschoen voor Elk Beroep


De tabel met veiligheidsnormeringen per industrie is ontworpen om u te helpen bij het kiezen van de juiste werkschoenen voor uw specifieke beroep of industrie. Onze tabel biedt een handig overzicht van de belangrijkste veiligheidsnormeringen per sector, zodat u snel kunt zien welke normen van toepassing zijn op uw werkschoenen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste veiligheidsuitrusting heeft voor uw specifieke beroep en kunt u met een gerust hart aan het werk gaan.

Werkschoenen worden ingedeeld in verschillende normeringen om aan te geven welke bescherming en eigenschappen ze bieden. Dit zijn de meest voorkomende normeringen:

  • S1 veiligheidsschoenen: Werkschoenen met een veiligheidsneus die bestand is tegen een impact van 200 Joule en een anti-statische zool. Ze bieden geen bescherming tegen penetratie van scherpe voorwerpen of waterdichtheid.
  • S1P veiligheidsschoenen: Werkschoenen met alle eigenschappen van S1, maar ook met een penetratiebestendige zool om te voorkomen dat scherpe voorwerpen door de zool dringen.
  • S2 veiligheidsschoenen: Werkschoenen met alle eigenschappen van S1, maar ook met een waterbestendige bovenzijde.
  • S3 veiligheidsschoenen: Werkschoenen met alle eigenschappen van S2, maar ook met een penetratiebestendige zool.
  • OB (Non-safety): Werkschoenen zonder beschermende neus. Deze zijn bedoeld voor beroepen waar geen risico op vallende voorwerpen bestaat.
  • O1 werkschoenen: Werkschoenen met een anti-statische zool en een energie-absorberende hak.
  • O2 werkschoenen: Werkschoenen met alle eigenschappen van O1, maar ook met een waterbestendige bovenzijde.
Het is belangrijk om te onthouden dat de normeringen slechts een indicatie zijn van de bescherming die een werkschoen biedt en dat de daadwerkelijke bescherming afhankelijk is van het type werkzaamheden dat wordt uitgevoerd. Het is daarom raadzaam om altijd professioneel advies te vragen bij het kiezen van de juiste werkschoenen.


Kiest u voor Lage Werkshoenen of Hoge Werkschoenen?


Lage werkschoenen zijn comfortabel en bieden meer bewegingsvrijheid dan hoge werkschoenen. Ze zijn ideaal voor beroepen waarbij veel gelopen of geknield moet worden, zoals in de logistiek, de zorgsector en de horeca. Lage werkschoenen zijn licht van gewicht en hebben een flexibele zool, waardoor u zich gemakkelijk kunt bewegen. Een nadeel van lage werkschoenen is dat ze minder steun bieden dan hoge werkschoenen en dus minder geschikt zijn voor beroepen waarbij de enkels extra bescherming nodig hebben.

Hoge werkschoenen bieden daarentegen meer steun en bescherming voor de enkels en zijn daarom geschikter voor beroepen waarbij sprake is van gevaarlijke situaties, zoals in de bouw of de metaalindustrie. Door hun hoge model bieden ze extra bescherming tegen vallende voorwerpen en stoten. Hoge werkschoenen hebben vaak een stalen neus en zool en zijn daarom extra veilig. Een nadeel van hoge werkschoenen is dat ze minder comfortabel zijn dan lage werkschoenen en minder geschikt zijn voor beroepen waarbij veel gelopen of geknield moet worden.

Onze veiligheidschoenen zijn voorzien van diverse veiligheidsnormeringen, zoals een stalen neus en zool, antistatische eigenschappen en waterdichte materialen. Of u nu op zoek bent naar lage of hoge werkschoenen, wij hebben een ruim assortiment aan veiligheidschoenen voor diverse beroepen en industrie├źn. Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van de juiste schoen voor uw specifieke werksituatie.Laden
Laden