WERKBROEKEN

Welkom in onze werkbroeken afdeling.  Comfort en kwaliteit staan voorop!  U vindt hier onze ganse collectie opgedeeld onder verschillende categorieën zoals  werkshorts, lange werkbroeken, dames, heren enz.

Veiligheidsnormeringen van Werkbroeken


Veiligheidsnormeringen zijn van essentieel belang bij het kiezen van de juiste werkbroek voor uw werkzaamheden. Deze normeringen worden vastgesteld door Europese en internationale organisaties en zijn bedoeld om de bescherming van werknemers te garanderen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste veiligheidsnormeringen voor werkbroeken:

 • EN 14404: Deze normering gaat over kniebeschermers. Werkbroeken die voldoen aan deze normering bieden bescherming tegen impact en penetratie van de knieën bij knielend werk.

 • EN 343: Deze normering gaat over bescherming tegen regen. Werkbroeken die voldoen aan deze normering bieden bescherming tegen regen en vochtigheid.

 • EN 381: Deze normering gaat over beschermende kleding voor de bosbouw. Werkbroeken die voldoen aan deze normering bieden bescherming tegen snijwonden door een kettingzaag.

 • EN 471: Deze normering gaat over zichtbaarheid. Werkbroeken die voldoen aan deze normering zijn voorzien van reflecterende elementen en zorgen ervoor dat u beter zichtbaar bent.

 • EN 1149: Deze normering gaat over elektrostatische eigenschappen. Werkbroeken die voldoen aan deze normering beschermen tegen elektrostatische ontlading.

 • EN 11611 en EN 11612: Deze normeringen gaan over beschermende kleding voor lassen en hitte. Werkbroeken die voldoen aan deze normeringen bieden bescherming tegen lassen en hitte.

Door te kiezen voor een werkbroek die voldoet aan de juiste veiligheidsnormeringen, kunt u er zeker van zijn dat uw werkkleding voldoet aan de vereiste beschermingsnormen. Het is belangrijk om de specifieke veiligheidsvereisten van uw werkzaamheden te kennen en de juiste werkbroek te kiezen die hieraan voldoet. Zo kunt u met vertrouwen aan het werk gaan, wetende dat u goed beschermd bent.Onderhoud van Werkbroeken


Om ervoor te zorgen dat uw werkbroeken hun beschermende eigenschappen behouden en lang meegaan, is het belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden. Hieronder vindt u enkele tips voor het onderhouden van uw werkbroeken:

 1. Lees altijd de wasinstructies op het label van de werkbroek. Werkbroeken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen en sommige kunnen speciale wasinstructies vereisen.

 2. Was uw werkbroeken op de juiste temperatuur. Het is belangrijk om uw werkbroeken op de juiste temperatuur te wassen om ervoor te zorgen dat de materialen niet beschadigen en hun beschermende eigenschappen behouden blijven. Volg altijd de wasinstructies op het label.

 3. Vermijd het gebruik van agressieve wasmiddelen en bleekmiddelen. Deze producten kunnen de materialen van de werkbroek beschadigen en de beschermende eigenschappen aantasten.

 4. Controleer de werkbroek regelmatig op beschadigingen. Scheuren, gaten of andere beschadigingen kunnen de beschermende eigenschappen van de werkbroek aantasten. Repareer deze beschadigingen zo snel mogelijk om te voorkomen dat de werkbroek verder beschadigt.

 5. Bewaar uw werkbroeken op een droge, geventileerde plaats. Vochtige omgevingen kunnen leiden tot schimmelvorming en geurproblemen.

Door uw werkbroeken op de juiste manier te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat ze hun beschermende eigenschappen behouden en lang meegaan. Dit beschermt niet alleen uw veiligheid op het werk, maar bespaart u ook geld door het voorkomen van voortijdige vervanging van de werkbroek.Laden
Laden